Artiklen indeholder reklamelinks

Det er helt normalt at blive syg og lide af forskellige sygdomme en gang imellem. Derfor kan det være svært for nogle at snakke om dem alligevel, og der er nogle sygdomme, som er sværere at snakke om end andre.

Hvis man er forkølet, er det som regel ikke noget problem at snakke om sin sygdom, men sådan noget som hæmorider, inkontinens og altså også fnat er på en eller anden måde sværere. Det er for mange mennesker pinligt at snakke om.

Derfor kan det også være svært for disse mennesker at gå på apoteket for at købe medicin eller andre hjælpemidler, som kan afhjælpe sygdommen.

Hos nogle er det så grelt, at de slet ikke kommer afsted, og så kan sygdommen nå at blive meget slem, inden de får gjort noget ved det. Derfor er det vigtigt at få behandlet sygdommene – også fnat.

Når du går på apoteket online, er du i fred

Den helt store fordel ved at handle på et apotek online er, at man slipper for de andre mennesker, der kan være på apoteket. Det kan lyde en kende asocialt, men hvis man er en af dem, der er meget påvirket af denne generthed eller skam over sådan noget som fnat, er det en stor fordel.

Når man sidder derhjemme med sin computer og bruger apoteket online, risikerer man ikke, at man render ind i naboen, som kan se det, man har lagt i kurven.

Her kan man altså sikre sig, at ingen man kender kommer til at kigge skævt til en, fordi man skal bruge en bestemt slags medicin og dermed har en bestemt lidelse. Med andre ord er man i fred fra snagende blikke, som ellers potentielt kunne kigge med.

Oftest de intime sygdomme, der er pinlige

Pinlig

Når man taler om de sygdomme og lidelser, der er mest pinlige, blev der for et års tid siden i 2017 lavet en undersøgelse, som BT bragte. Den undersøgte, hvad vi som danskere helst ikke ville snakke om på apoteket og altså helst ville holde for os selv.

Her var de fem ting, vi mindst ville tale om på apoteket disse:

  1. Inkontinens
  2. Anal kløe, hæmorider og orm
  3. Fnat
  4. Svamp
  5. Luseprodukter

Det er altså ofte lidelser, der har med intime områder af vores krop at gøre, og så er det noget, der sker på vores hud. Fnat, svamp og lus er alle lidelser, der finder sted synligt på huden eller i hårbunden, hvor de resterende to handler om kroppens mest intime steder.

Apotekets rådgivning over telefonen

Hvis man skal have noget mod en lidelse, som ikke kræver recept, kan der være flere muligheder. Derfor kan man også komme ud for, at man har brug for hjælp for at vælge det bedste produkt til den situation, man står i.

Her kan det også være en fordel at benytte sig af et online apotek i stedet for de fysiske, fordi man kan gøre brug af apotekets rådgivning gennem telefonen.

I stedet for at skulle drøfte ens lidelse med apotekeren nede blandt de andre kunder, kan man over telefonen sidde i sit eget hjem og snakke med uddannet personale.